Środa, 23 Maja 2012 | Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty | Pogoda: 19°C, 1021 hPa, wiatr 20.8 km/h    | zobacz prognozę » ch24 na komórkę
Prześlij swój materiał

Forum Ch24

Dyskryminacja Katolików w Polsce.

odpowiedz

Antymason

użytkownik

Chciałbym poruszyć temat stosunku Polaków do Katolicyzmu w Naszym Kraju. Każdemu proponuję najpierw zapoznać się z artykułem zawartym w poniższym linku:

http://www.fronda.pl/blogowisko/wpis/nazwa/dyskryminacja_katolikow_w_polsce_kraju_a_jakze_katolickim

Temat dotyczy tego jak Polacy postrzegają tę Wiarę. Wyobraźmy sobie taką sytuację: Macie kolegę, którego religią jest Islam. Człowiek ten ze względów religijnych nie chce się z wami napić alkoholu. Wówczas wielu z was uważa go za człowieka honorowego i zgadza się z nim. Co innego jednak, gdy Katolik odmawia znajomym, którzy częstują go mięsem w piątek. Wówczas taki Wierny oczerniany jest mianem ''mohera'', ''zacofańca'', ''fanatyka'', ''faszysty'' itp.

Przykład drugi: Przy przydrożnych, wiejskich kapliczkach Wierni gromadzą się na modlitwę. Wówczas wielu mówi: ''Cóż za fanatycy, szpanują przed ludźmi, modlą się na pokaz''. A teraz wyobraźmy sobie wyznawców innych religii, którzy publicznie zaakcentują swoją wiarę. Wówczas nikt nie będzie się ich czepiał. Wielu powie z szacunkiem: ''Cóż to za religijni ludzie!''

Trzeci przykład: Tu powołam się na Szymona Hołownię, który powiedział kiedyś, że większość ludzi w Polsce jest pełna szacunku i uznania, gdy mowa o np. buddyjskiej medytacji lub hinduskim różańcu. Z kolei kiedy mówi się o katolickich modlitwach i katolickim różańcu, wówczas wielu reaguje negatywnie!

Czwarty przykład: Nergal może podrzeć Pismo Święte i nawoływać do nienawiści wobec Katolików - wówczas Sąd nie widzi w tym nic złego! Malarka Dorota Nieznalska może namalować męskie genitalia na krzyżu - sąd nie dopatrzy się obrazy uczuć religijnych i uznaje ją za niewinną! W internecie może być pełno treści szkalujących nie tylko Katolicyzm, ale i całe Chrześcijaństwo - wielu uważa, że to jest ok! W kabaretach można obrażać Matkę Boską - ludzie się śmieją!
Jeżeli jednak ktoś w Polsce wypowie się krytycznie (często w ogóle nie obrażając) na temat na Żydów lub wyznawców innych religii natychmiast ścigają go sądy i prokuratura, wydając zarazem surowe wyroki!

Dlaczego wśród Polaków tolerowane są wszystkie religie, oprócz Katolickiej? Przecież tolerancja dotyczy wszystkich! Niestety jak widać przeciwnicy Katolicyzmu nie wiedzą co oznacza słowo (tolerancja), którego tak często używają!

Oceniono 17 razy -7

Modliszka

użytkownik

Do "antymason" Co mówią lekarze o stanie Twojego zdrowia, czy pod kopułą wszystko w porządku???
Oceniono 17 razy 5

Antymason

użytkownik

Modliszka @

Działasz na swoją niekorzyść. Potwierdzasz tylko moją tezę.
Oceniono 17 razy -5

gregor64

użytkownik

A co mam pomyśleć o takim katoliku z pis co jest za karą śmierci? A gdzie jest 5 przykazanie.
Oceniono 16 razy 6

The.Destroyer

użytkownik

Katolicyzm w naszym kraju ma się tak, a nie inaczej w dużej mierze dzięki poczynaniu czarnych kruków przywodzących tym wszystkim. Ich obłudzie, fałszu, złodziejstwu, cudzołóstwie i tym podobnych.
I tak właśnie się sprawy mają. ;)
Oceniono 18 razy 2

loteria

użytkownik

a jak się traktuje ateistów.? w adwent w polsce nie ma żadnych imprez, bo katolikom nie wolno...
nie można organizować imprez pracowniczych nawet wtedy, bo adwent. Tylko, że dla mnie nie ma adwentu. Ne mogę w święto kościelne zrobić zakupów w hipermarkecie, bo katolikom nie wolno. Kiedy mówie, że byłam w niedziele w pracy jestem traktowana jak osoba trzeciej kategorii a jak jeszcze sie wyda ze jestem po apostazji to juz w ogole ludzie maja mnie za diabla.. i najsmieszniejsze... wszyscy mowia mi ze nie bede pochowana bo nie wierze w boga. antymason każdy kij ma dwa konce. Ja ze wzgledu na brak wiary tez jestem szykanowana. Chociaż nikogo nie obrazam ani nie wyobcowuje ze wzgledu na jego wiare.. kocham ortodoksów oni wierze w swoje ale nikogo nie obarczaja swoja wiara.. nie chca zhasic swiatla w szabas nie zgasza, ale mi nie zakaża.. Niech kazdy zyje w zgodzie z wlasnymi przekonananiami nie utrudniajac nikomu zycia.
Oceniono 14 razy 4

loteria

użytkownik

sory mialo byc zakazuje...
nie zakaża
Oceniono 5 razy 5

sikor32

użytkownik

a jak się traktuje ateistów.? w adwent w polsce nie ma żadnych imprez, bo katolikom nie wolno... nie można organizować imprez pracowniczych nawet wtedy, bo adwent. Tylko, że dla mnie nie ma adwentu. Ne mogę w święto kościelne zrobić zakupów w hipermarkecie, bo katolikom nie wolno. Kiedy mówie, że byłam w niedziele w pracy jestem traktowana jak osoba trzeciej kategorii a jak jeszcze sie wyda ze jestem po apostazji to juz w ogole ludzie maja mnie za diabla.. i najsmieszniejsze... wszyscy mowia mi ze nie bede pochowana bo nie wierze w boga. antymason każdy kij ma dwa konce. Ja ze wzgledu na brak wiary tez jestem szykanowana. Chociaż nikogo nie obrazam ani nie wyobcowuje ze wzgledu na jego wiare.. kocham ortodoksów oni wierze w swoje ale nikogo nie obarczaja swoja wiara.. nie chca zhasic swiatla w szabas nie zgasza, ale mi nie zakaża.. Niech kazdy zyje w zgodzie z wlasnymi przekonananiami nie utrudniajac nikomu zycia.

Jesteś po apostazji, to niby gdzie chciałabyś być pochowana?
Oceniono 14 razy -8

sikor32

użytkownik

Chciałbym poruszyć temat stosunku Polaków do Katolicyzmu w Naszym Kraju. Każdemu proponuję najpierw zapoznać się z artykułem zawartym w poniższym linku:http://www.fronda.pl/blogowisko/wpis/nazwa/dyskryminacja_katolikow_w_polsce_kraju_a_jakze_katolickimTemat dotyczy tego jak Polacy postrzegają tę Wiarę. Wyobraźmy sobie taką sytuację: Macie kolegę, którego religią jest Islam. Człowiek ten ze względów religijnych nie chce się z wami napić alkoholu. Wówczas wielu z was uważa go za człowieka honorowego i zgadza się z nim. Co innego jednak, gdy Katolik odmawia znajomym, którzy częstują go mięsem w piątek. Wówczas taki Wierny oczerniany jest mianem ''mohera'', ''zacofańca'', ''fanatyka'', ''faszysty'' itp. Przykład drugi: Przy przydrożnych, wiejskich kapliczkach Wierni gromadzą się na modlitwę. Wówczas wielu mówi: ''Cóż za fanatycy, szpanują przed ludźmi, modlą się na pokaz''. A teraz wyobraźmy sobie wyznawców innych religii, którzy publicznie zaakcentują swoją wiarę. Wówczas nikt nie będzie się ich czepiał. Wielu powie z szacunkiem: ''Cóż to za religijni ludzie!''Trzeci przykład: Tu powołam się na Szymona Hołownię, który powiedział kiedyś, że większość ludzi w Polsce jest pełna szacunku i uznania, gdy mowa o np. buddyjskiej medytacji lub hinduskim różańcu. Z kolei kiedy mówi się o katolickich modlitwach i katolickim różańcu, wówczas wielu reaguje negatywnie!Czwarty przykład: Nergal może podrzeć Pismo Święte i nawoływać do nienawiści wobec Katolików - wówczas Sąd nie widzi w tym nic złego! Malarka Dorota Nieznalska może namalować męskie genitalia na krzyżu - sąd nie dopatrzy się obrazy uczuć religijnych i uznaje ją za niewinną! W internecie może być pełno treści szkalujących nie tylko Katolicyzm, ale i całe Chrześcijaństwo - wielu uważa, że to jest ok! W kabaretach można obrażać Matkę Boską - ludzie się śmieją!Jeżeli jednak ktoś w Polsce wypowie się krytycznie (często w ogóle nie obrażając) na temat na Żydów lub wyznawców innych religii natychmiast ścigają go sądy i prokuratura, wydając zarazem surowe wyroki!Dlaczego wśród Polaków tolerowane są wszystkie religie, oprócz Katolickiej? Przecież tolerancja dotyczy wszystkich! Niestety jak widać przeciwnicy Katolicyzmu nie wiedzą co oznacza słowo (tolerancja), którego tak często używają!

P O P I E R A M ! ! !
Oceniono 15 razy -7

re12nia

użytkownik

Chciałbym poruszyć temat stosunku Polaków do Katolicyzmu w Naszym Kraju. Każdemu proponuję najpierw zapoznać się z artykułem zawartym w poniższym linku:

http://www.fronda.pl/blogowisko/wpis/nazwa/dyskryminacja_katolikow_w_polsce_kraju_a_jakze_katolickim

Temat dotyczy tego jak Polacy postrzegają tę Wiarę. Wyobraźmy sobie taką sytuację: Macie kolegę, którego religią jest Islam. Człowiek ten ze względów religijnych nie chce się z wami napić alkoholu. Wówczas wielu z was uważa go za człowieka honorowego i zgadza się z nim. Co innego jednak, gdy Katolik odmawia znajomym, którzy częstują go mięsem w piątek. Wówczas taki Wierny oczerniany jest mianem ''mohera'', ''zacofańca'', ''fanatyka'', ''faszysty'' itp.

Przykład drugi: Przy przydrożnych, wiejskich kapliczkach Wierni gromadzą się na modlitwę. Wówczas wielu mówi: ''Cóż za fanatycy, szpanują przed ludźmi, modlą się na pokaz''. A teraz wyobraźmy sobie wyznawców innych religii, którzy publicznie zaakcentują swoją wiarę. Wówczas nikt nie będzie się ich czepiał. Wielu powie z szacunkiem: ''Cóż to za religijni ludzie!''

Trzeci przykład: Tu powołam się na Szymona Hołownię, który powiedział kiedyś, że większość ludzi w Polsce jest pełna szacunku i uznania, gdy mowa o np. buddyjskiej medytacji lub hinduskim różańcu. Z kolei kiedy mówi się o katolickich modlitwach i katolickim różańcu, wówczas wielu reaguje negatywnie!

Czwarty przykład: Nergal może podrzeć Pismo Święte i nawoływać do nienawiści wobec Katolików - wówczas Sąd nie widzi w tym nic złego! Malarka Dorota Nieznalska może namalować męskie genitalia na krzyżu - sąd nie dopatrzy się obrazy uczuć religijnych i uznaje ją za niewinną! W internecie może być pełno treści szkalujących nie tylko Katolicyzm, ale i całe Chrześcijaństwo - wielu uważa, że to jest ok! W kabaretach można obrażać Matkę Boską - ludzie się śmieją!
Jeżeli jednak ktoś w Polsce wypowie się krytycznie (często w ogóle nie obrażając) na temat na Żydów lub wyznawców innych religii natychmiast ścigają go sądy i prokuratura, wydając zarazem surowe wyroki!

Dlaczego wśród Polaków tolerowane są wszystkie religie, oprócz Katolickiej? Przecież tolerancja dotyczy wszystkich! Niestety jak widać przeciwnicy Katolicyzmu nie wiedzą co oznacza słowo (tolerancja), którego tak często używają!

Popieram

Oceniono 15 razy -9

Antymason

użytkownik

a jak się traktuje ateistów.? w adwent w polsce nie ma żadnych imprez, bo katolikom nie wolno...
nie można organizować imprez pracowniczych nawet wtedy, bo adwent. Tylko, że dla mnie nie ma adwentu. Ne mogę w święto kościelne zrobić zakupów w hipermarkecie, bo katolikom nie wolno. Kiedy mówie, że byłam w niedziele w pracy jestem traktowana jak osoba trzeciej kategorii a jak jeszcze sie wyda ze jestem po apostazji to juz w ogole ludzie maja mnie za diabla.. i najsmieszniejsze... wszyscy mowia mi ze nie bede pochowana bo nie wierze w boga. antymason każdy kij ma dwa konce. Ja ze wzgledu na brak wiary tez jestem szykanowana. Chociaż nikogo nie obrazam ani nie wyobcowuje ze wzgledu na jego wiare.. kocham ortodoksów oni wierze w swoje ale nikogo nie obarczaja swoja wiara.. nie chca zhasic swiatla w szabas nie zgasza, ale mi nie zakaża.. Niech kazdy zyje w zgodzie z wlasnymi przekonananiami nie utrudniajac nikomu zycia.

Polska z dużej litery. Możesz sobie nie lubić Ojczyzny, ale ortografia musi być. Mnie też zdarzają się błędy i literówki. Ale żeby napisać ''polska'' to już chyba nie przypadek?

W Adwencie i tak organizuje się imprezy. Były dyskoteki w Chojnicach (gdzie nie napiszę, nie chcę rozniecać ognia).

Co do supermarketów to masz na to czas w tygodniu, ewentualnie w sobotę. Nie tylko Katolicy chcą odpocząć w święta. Kto z nas chciałby pracować bez choćby jednego dnia wolnego?

Oceniono 11 razy -5

whisky

użytkownik

Antymason, ty pomyleńcu i popaprańcu!!! Nie śmieć na forum swoją głupotą którą chcesz innych zarażać!!! Jedz do Kamerunu i tam pouczaj tępaków bo w Polsce ich coraz mniej!!! Mamnadzieje, że tam na jakąś dzide lub pal nabiją twoją MĄDROŚC.
Oceniono 16 razy 6

Antymason

użytkownik

Antymason, ty pomyleńcu i popaprańcu!!! Nie śmieć na forum swoją głupotą którą chcesz innych zarażać!!! Jedz do Kamerunu i tam pouczaj tępaków bo w Polsce ich coraz mniej!!! Mamnadzieje, że tam na jakąś dzide lub pal nabiją twoją MĄDROŚC.

Whiski: Twój post to prawdziwy przejaw lewackiej ''tolerancji'' . Potwierdzasz tylko to, co napisałem.
Oceniono 14 razy -6

whisky

użytkownik

Antymason, dalej nie rozumiesz ułomku co piszesz. Dołącz do Jarka i każdego 10-tego będziesz mógł pokazywać swoją "tolerancje". Dziwie sie, że takie zryte "ŁBY" jak Ty mają jeszcze coś do powiedzenia!!! Jedz na misje i tam głupoty siej!!! A dobrze mówią o tych katolikach uczących niby miłosierdzie: dali księge-zabrali ziemie... Nic dodać-nic ująć!!! I dziwisz się, że wszędzie ich gnają?????????????????????? Trzaśnij KRYPTĄ i zamilcz na zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowany przez whisky (2011.11.29 18:17:32)

Oceniono 15 razy 5

Modliszka

użytkownik

Brawo "WHISKY" masz 100% racji - tak trzymać! POZDRAWIAM!!!
Oceniono 15 razy 5

jajqo

użytkownik

taki z Ciebie tani katolik a nie wiesz że-
--w myśl postanowień jakiegostam trybunału kościelnego jest dozwolone jedzenie mięsa w piątek-Ci co nie jedzą to po prostu z tradycji-skąd ty kurr wzięłeś "faszyzm" tam-koledzy tak do Ciebie mówią?
-adwent to czas RADOSNEGO oczekiwania, nie wiem co ty tu gadasz o braku imprez itp, rozumiem wlk post ale nie Adwent
-przesadzasz-żadna religia nie jest totalnie tolerowana, każda ma swoich krytyków-tolerujesz arabski dżihad? raczej nie bo nawet nie wiesz co to, tak samo jak i zielonoświątkowców pewno też nie lubisz-chodzą i namawiają na swoją religie
-urażają Cię te komentarze nt ludzi modlących się? to idź do sądu o obrazę twoich uczuc religijnych

soryy ale prezentujesz Ciemnogród rodem z PISu-rzucasz pojęciami o których nie masz pojęcia,

może zechcesz się wypowiedzieć na temat-np Świetych krucjat-zabijanie innowierców przez TOLERANCYJNYCH chrześcijan
potem na przykład wypowiedz się o kazirodztwie zawartym już na początku starego testamentu

aż się musiałem zalogować przez te twoje głupoty chore

Ostatnio edytowany przez jajqo (2011.11.29 20:14:45)

Oceniono 12 razy 4

Chojnicki Kaszalot

użytkownik

jajqo nie szalej bo masz za mało lat na takie durne wywody!! piąte przez dziesiąte gdzieś usłyszałeś i tak do końca nie wiesz w którym kościele dzwonią!!!!
i przeczytaj dobrze co antymason napisał,bo minąłeś się trochę z tematem hehehehhehehehehhehe
Oceniono 12 razy 0

Quo_Vadis

użytkownik

OTO JAWNY PRZEJAW DYSKRYMINACJI...............

http://www.cda.pl/video/25538f9/Ogloszenia-parafialne-proboszcza-Stanislawa-M-Niepolomice
Oceniono 8 razy 6

Quo_Vadis

użytkownik

http://www.cda.pl/video/1044633/Gorzkie-zale-13-milionow-dziennie-na-kontakt-z-Panem-Bogiem

świetne!
Oceniono 9 razy 7

whisky

użytkownik

Quo_Vadis i komentarz zbędny do linków! A nawiedzone baranki są ogłupione przez cwanych księzy i nie zdaja sobie sprawy jak podstępnie są okradani....
Oceniono 13 razy 9

Logowanie

Zaloguj się

Pozdrowienia dodaj

0 znaków

Kursy walut

NBP 2012-05-23
1 USD 3.45 1.92% 1 JPY 4.34 2.14%
1 EUR 4.36 0.86% 1 RUB 0.11 1.11%
1 CHF 3.63 0.87% 1 CZK 0.17 -0.12%
1 GBP 5.41 1.32% 1 SEK 0.48 1.05%

Sondaże Ch24 archiwum »

Czy parking przy parku Tysiąclecia powinien pozostać w dłuższej perspektywie bezpłatny?

Wyniki Lotto

LOTTO 2012-05-22

• 6
  • 9
  • 32
  • 34
  • 38
  • 44

Ceny paliw na chojnickich stacjach2012-05-17

E95 E98 ON LPG BIO
123 Statoil 5.82 zł 5.97 zł 5.77 zł 2.82 zł -
Bliska - - - - -