Środa, 23 Maja 2012 | Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty | Pogoda: 19°C, 1021 hPa, wiatr 20.8 km/h    | zobacz prognozę » ch24 na komórkę
Prześlij swój materiał

Forum Ch24

bar mleczny

odpowiedz

marzena089

użytkownik

co myślice aby w Chojnicach takie coś otworzyć
Oceniono 4 razy 4

kilem0

użytkownik

hmmm... Big Bar, Pasibrzuch, Grubas, Siódemka...
Patrz w lusterka. Golfy są wszędzie!
Oceniono 2 razy -2

Łukasz1979

użytkownik

Kilem0 napisał:
hmmm... Big Bar, Pasibrzuch, Grubas, Siódemka...

A byłeś kiedyś w prawdziwym barze mlecznym?
Oceniono 1 raz 1

vi4rus

użytkownik

z tego co sie orientuje juz bylo i padlo. Gdzies kolo centrum to bylo.
Oceniono 2 razy -2

kilem0

użytkownik

Byłem w tym na Kościuszki. jakieś 15 lat temu. Teraz wątpię by coś takiego długo się utrzymało. Ludzie przyzwyczaili się do większego wyboru.
Oceniono 3 razy -3

koliber012

użytkownik

A ja uważam, że z powodzeniem się przyjmie ponieważ w większych miastach bary mleczne wracają bo jest w nich naprawdę smaczne domowe jedzenie, większość lokali jest nawet robiona na lata 70 gdzie jest świetny klimat, myśle, że w Chojnicach byłoby to swojego rodzaju unikatem pierogi, ciepła zupa mleczna z kanapką z konfiturami, pierogi, naleśniki, racuchy, gorąca czekolada czy kakao na które można zabrać dzieci zwłaszcza w zimne dni a nie pakować w dzieciaki w każdym szybkim barze tą paskudną coca-cole! W Chojnicach bar mleczny padł ponieważ zrobiła się wtedy moda na bary szybkiej obsługi typu Mc ale ludzie coraz częściej wracają do domowego jedzenia i oczywiście też o wiele tańszego. Sama jako dziecko uwielbiałam chodzić na ciepłe kako i szkoda, że bar zamknięto. Bar mleczny napewno się utrzyma ale warto byłoby pomyśleć by był ulokowany gdzieś w centrum gdzie przewija się duzo ludzi i są licea a wiadomo, że na przerwie, okienku czy po zajęciach fajnie wpaść na coś dobrego, ciepłego i taniego ;))
Oceniono 4 razy 4

creativ

użytkownik

niech ktoś w końcu otworzy bar mleczny w Chojnicach!!! kopytka rulez xD
Oceniono 3 razy 3

niko

użytkownik

ja też jestem za gdzie na miescie można by było zjeść jajecznice i wypić kakao mi sie taki pomysł podoba i jak bedzie taki bar to na pewno tam zawitam
Oceniono 3 razy 3

kilem0

użytkownik

Ja proponuję zrobić coś dalej od centrum. Bliżej osiedli, bloków, tak żeby można było tam wstąpić wracając z pracy. Takie coś miałoby sens.
Oceniono 4 razy 0

damonn'devil

użytkownik

kilem0 blizej osiedli? walnales tekstem.W takim razie barow musialoby byc kilka - okolice mlodziezowej,jana pawla,kolejowe osiedle,osady bytowskie,pomysl chlopie.
Oceniono 4 razy -2

adekr

użytkownik

kilem0 blizej osiedli? walnales tekstem.W takim razie barow musialoby byc kilka - okolice mlodziezowej,jana pawla,kolejowe osiedle,osady bytowskie,pomysl chlopie.

Byłeś kiedyś w większym mieście?
Takie bary otwiera się w pobliżu uczelni, w miejscach gdzie jest więcej ludzi, nie w centrum... - przykład chociażby gdynia.
"Mów mądrze do głupca, a nazwie cię idiotą."
Oceniono 6 razy 2

vi4rus

użytkownik

W większym mieście ma to sens ale nie na naszej wiosce
Oceniono 6 razy -4

tygrysica

użytkownik

Ja byłabym jak najbardziej za. Prawdziwe domowe jedzenie ...
Oceniono 3 razy 3

kilem0

użytkownik

Młodzieżowa Jana Pawła i Książąt Pomorskich - bar na Kościerskiej (blisko i tu i tu i tam)
Bytowska - bar koło Lidla (parking za free, możliwość zjedzenia klusek w przerwie w przerwie w zakupach)
Kolejarz - bar przy Tesco (jw+jest lokal po Panoramie)
Rzepakowa - przy Biedronce
...pomyślałem

PS popatrz na klawiaturę, tam jest taki długi klawisz, nazywa się spacja. Po prawej stronie jest mniejszy z napisem ALT. On służy do wpisywania polskich znaków w głupich postach.
Oceniono 1 raz 1

depcio87

użytkownik

ten bar na Kościuszki pamiętam, jedzonko smaczne jak w domku było za niewielkie pieniądze...to było coś;D wspomnienia z młodości....pierogi ruskie tam były pyszne ;D pzdr adek rr i kilem0 ;D
Oceniono 3 razy 3

n_n

użytkownik

Wiele razy stołowałam się w barach mlecznych i zawsze znajdują się tam, gdzie przewija się wiele osób. Osobiście uważam, że Bar Mleczny powinien być w naszym mieście, szczególnie w centrum miasta, przy dworcu i niedaleko Kauflandu. Myślę, że to by się sprawdziło i na pewno nie raz bym się tam udała z małżonkiem jak za starych studenckich czasów...
Oceniono 3 razy 3

evelinia83

użytkownik

Uważam że bar mleczny jest jak najbardziej konkretnym pomysłem , aż mi się buzia uradowała na samą myśl!. Ja również pamiętam bar na Kaściuszki było smacznie,czysto i tanio Mieszkałam w W-wie i szczerze powiem najczęściej jadałam właśnie w barach mlecznych normalnie nie raz za miejscówkami się kilka minut czekało heh . Jestem zaaaaa.

Ostatnio edytowany przez evelinia83 (2012.02.19 12:10:07)

Oceniono 5 razy 5

Scorpio671

użytkownik

Bar Mleczny na Kościuszki to było wręcz kultowe miejsce. Nie tylko przyzwoite jedzenie, ale też bardzo przystępne ceny. A kopytka i pierogi najlepsze pod słońcem!
Niestety wilcze prawa rynku i pazerność Urzędu Miasta doprowadziła do zamknięcia tego jakże potrzebnego i miłego miejsca.
Oceniono 1 raz 1

koliber012

użytkownik

marzena089 myślisz o otworzeniu baru mlecznego?? z tego co wiem lokal po Aventi (obok świateł) jest wolny, miejsce też byłoby całkiem zacne blisko do przystanków autobusowych, w zasięgu 500m jest kilka szkół, banki, zawsze znalazłby się jakiś chętny na dobre jedzonko ;)
Oceniono 1 raz 1

tajson

użytkownik

Tylko pojawia się jeden problem, lokal po sklepie odzieżowym nie nadaje się na lokal gastronomiczny. Trzeba by przeprowadzić poważny remont i przystosować ten lokal do warunków sanepidu - kilka umywalek, osobne pomieszczenia, chłodnie, nawiew i wywiew w lokalu, osobne toalety dla personelu i klientów i całe mnóstwo innych warunków trzeba spełnić. Z doświadczenia wiem, że przystosowanie lokalu od samego początku to koszt min 50.000 zł. Lepiej więc wynająć (wykorzystać) lokal który już ma wszystkie potrzebne odbiory. W ten sposób można zaoszczędzić mnóstwo czasu, pieniędzy i nerwów.
Oceniono 2 razy 2

Logowanie

Zaloguj się

Pozdrowienia dodaj

0 znaków

Kursy walut

NBP 2012-05-23
1 USD 3.45 1.92% 1 JPY 4.34 2.14%
1 EUR 4.36 0.86% 1 RUB 0.11 1.11%
1 CHF 3.63 0.87% 1 CZK 0.17 -0.12%
1 GBP 5.41 1.32% 1 SEK 0.48 1.05%

Sondaże Ch24 archiwum »

Czy parking przy parku Tysiąclecia powinien pozostać w dłuższej perspektywie bezpłatny?

Wyniki Lotto

LOTTO 2012-05-22

• 6
  • 9
  • 32
  • 34
  • 38
  • 44

Ceny paliw na chojnickich stacjach2012-05-17

E95 E98 ON LPG BIO
123 Statoil 5.82 zł 5.97 zł 5.77 zł 2.82 zł -
Bliska - - - - -