Ciasto zając i kogut z nalewką
To tylko niektóre z pomysłów, które znalazły się na jarmarcznych stołach.
Pisanki, zajączki, koszyki z brzozowych gałązek lub papierowej wikliny, haftowane serwetki, drewniane figurki, ozdoby wykonane w różnych technikach – to wszytko można było zakupić przed świętami na jarmarku wielkanocnym, który odbył się w 3 kwietnia w Chojnickim Domu Kultury. Żurek, babki, mazurki, serniki, jajka w różnej postaci, pasztet oraz mięsa – na suto zastawionych stołach potrawy prezentowały stowarzyszenia i koła gospodyń wiejskich. W konkursie ważny był wystrój stołu i smak potraw. Organizatorami imprezy byli: Promocja Regionu Chojnickiego, LGD Sandry Brdy oraz ChDK.
Reklama | Czytaj dalej »
Wyniki konkursu:
Najsmaczniejsza potrawa wielkanocna
-
Stowarzyszenie Wsi Zalesie – kaczka
-
Stowarzyszenia Rozwoju Wsi Sławęcin i Sławęcinek – karkówka w miodzie
-
Warsztaty Terapii Zajęciowej w Brusach – kurczak w złocie
Najpiękniejszy wystrój stołu wielkanocnego
-
Stowarzyszenie Kłodawianki
-
Koło Gospodyń Wiejskich Lichnowy
-
Stowarzyszenie Łężanki
Wyróżnienia:
Małe Gosposie z Rytla, Klub Seniora Jesienna Róża, Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Krojanty, Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Pawłowo i Okolic, Zespół Szkół Kształcenia Ponadgimnazjalnego z Chojnic
Podobne tematy:
Najnowsze:
REKLAMA:
- Komentarze Chojnice24 (6)
- Komentarze Facebook (...)
6 komentarzy
Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wydawca nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodaj komentarz
Komentarze publikowane są dopiero po sprawdzeniu przez moderatora!