Kaczka w gruszkach i kurczak w złocie
Kaczka w gruszkach z czerwoną kapustą gospodyń z Zalesia i kurczak w złocie – potrawa Warsztatu Terapii Zajęciowej w Brusach – te dwie potrawy zyskały uznanie podczas powiatowego konkursu „Regionalny Stół Wielkanocny”, który odbył się 3 kwietnia br. w Chojnickim Domu Kultury.
Do zmagań zgłosiło się łącznie 14 kół gospodyń wiejskich i instytucji. Do komisji konkursowej zostali wybrani przedstawiciele samorządów z powiatu chojnickiego - przewodniczącą komisji była Prezes LGD „Sandry Brdy” Grażyna Wera – Malatyńska. Zespół "Zaboracy" działający przy Centrum Kultury i Biblioteki im. Jana Karnowskiego w Brusach otrzymał wyróżnienie za uświetnienie uroczystości.
Podobne tematy:
Najnowsze:
REKLAMA:
- Komentarze Chojnice24 (0)
- Komentarze Facebook (...)

USD
DKK
EUR
TRY
CHF
NOK
GBP
SEK



Związki i pracodawcy domagają się...
Hołownia: 6 sierpnia odbiorę od...
Nowy sondaż prezydencki
Brak komentarzy
Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wydawca nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodaj komentarz
Komentarze publikowane są dopiero po sprawdzeniu przez moderatora!