Łączenie kolorów w kuchni
Jeżeli lubisz jasne i odważne kolory, a nie chcesz by Twoja kuchnia wyglądała jakby w jej wnętrzu eksplodowała tęcza, zacznij łączyć analogiczne barwy. Widowiskowy efekt osiągniesz poprzez zestawienie kolorów pokrewnych, ciepłych z odcieniami zimnymi, szarościami czy bielą.
Ciepła paleta barw.
Prezentowana kuchnia bazuje na kolorach zimnych. Wyrafinowanego i spokojnego charakteru nadaje jej zestawienie odcieni zieleni z błękitem. Pomimo wykorzystania chłodnych barw, wnętrze prezentuje się bardzo przytulnie.
Reklama | Czytaj dalej »
Paleta z kolorami chłodnymi.
Główna strategia polega na utrzymaniu drogich elementów, takich jak blaty, fronty szafek i podłogi, w kolorystyce neutralnej. Kolory śmiałe, wyraziste powinny ograniczyć się do dodatków, lamp czy krzeseł. Dzięki temu łatwiej i taniej będzie Ci przeprowadzić kolejną kolorystyczną rewolucję, wymieniając drobniejsze elementy na inne.
Neutralne kolory konta kolorowe akcenty.
Odważne łączenie barw nie tylko odnosi się do współczesnych koncepcji. W aranżacji tradycyjnej krzykliwa czerwień jest ekskluzywnym akcentem, a w połączeniu z ciemno-czekoladową zabudową, wygląda nad wyraz elegancko. W otoczeniu znajdują się spokojne kolory, dzięki czemu całą naszą uwagę skupiamy na tym co najważniejsze.
Mocna tradycyjna paleta kolorów.
Podobne tematy:
Najnowsze:
REKLAMA:
- Komentarze Chojnice24 (0)
- Komentarze Facebook (...)
Brak komentarzy
Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wydawca nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodaj komentarz
Komentarze publikowane są dopiero po sprawdzeniu przez moderatora!