Bruszanki Mistrzyniami Kulinarnymi ZKP
Do walki o tytuł Mistrza Kulinarnego Zrzeszenia Kaszubsko Pomorskiego, w środę 7 maja w Garczu, stanęły ze sobą kobiece drużyny reprezentujące oddział ZKP z Brus, Chmielna i Jastrzębiej Góry.
Panie miały za zadanie przygotować w ciągu 75 minut drożdżówkę, zupę ziemniaczaną i sos śledziowy wg tradycyjnych przepisów. Receptury pochodziły z nowo wydanej książki kucharskiej „Smaki Kaszub” autorstwa Zyty Górnej - Prezes Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego.
Jury, któremu przewodniczyła wspomniana autorka książki, postanowiło o zwycięstwie drużyny reprezentującej Jastrzębią Górę, przyznając jej tytuł Arcymistrza Kulinarnego ZKP. Mistrzyniami Kulinarnymi zostały panie z Brus. Tytuł Wicemistrzyń zdobyły przedstawicielki Chmielna. Brusy reprezentowały: Jadwiga Kobus, Anna Kamrowska i Celina Cysewska.
Podobne tematy:
Najnowsze:
REKLAMA:
- Komentarze Chojnice24 (0)
- Komentarze Facebook (...)

USD
DKK
EUR
TRY
CHF
NOK
GBP
SEK



Związki i pracodawcy domagają się...
Hołownia: 6 sierpnia odbiorę od...
Nowy sondaż prezydencki
Brak komentarzy
Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wydawca nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodaj komentarz
Komentarze publikowane są dopiero po sprawdzeniu przez moderatora!