Praca hotelarza od kuchni

W dniu 24 stycznia uczniowie klasy I i IV technik hotelarz z Technikum nr 3 w Chojnicach wraz z nauczycielkami od przedmiotów zawodowych mieli możliwość zapoznania się z funkcjonowaniem i organizacją hotelu. Młodzież zwiedziła w Gdańsku dwa hotele pięciogwiazdkowe: Dwór Oliwski oraz Radisson Blu.
Podczas zwiedzania uczniowie poznali organizację pracy hotelu, zapoznali się z wyposażeniem różnego typu pokoi, układem funkcjonalnym i wystrojem. Poznali ofertę usług dodatkowych proponowanych przez hotele, wyposażenie sal konferencyjnych oraz centrum odnowy biologicznej.
Reklama | Czytaj dalej »
Mieli możliwość obejrzenia apartamentów, pokoi, sali konferencyjnej, części SPA, siłowni, części restauracyjnej, baru oraz recepcji. Z zaciekawieniem uczniowie uczestniczyli w wycieczce po hotelach, które zrobiły na nich ogromne wrażenie. Menadżerowie hoteli zachęcali do zgłębiania tajników pracy w hotelu, zapewniali, że dobrze wykształcony, otwarty i chętny do pracy młody człowiek ma dużą szansę na znalezienie zatrudnienia w tej branży.
Zwiedzając uczniowie mogli przyjrzeć się również pracy na poszczególnych stanowiskach i zobaczyć jak bardzo wymagająca i odpowiedzialna jest to praca, jeżeli chcemy aby klient zawsze do danego hotelu wracał. Zadowoleni i pełni wrażeń wrócili do Chojnic. Opiekunkami wycieczki były B. Chrapkieiwcz, A. Skiba, J. Welka.
Podobne tematy:
Najnowsze:
REKLAMA:
- Komentarze Chojnice24 (0)
- Komentarze Facebook (...)

USD
DKK
EUR
TRY
CHF
NOK
GBP
SEK



Związki i pracodawcy domagają się...
Hołownia: 6 sierpnia odbiorę od...
Nowy sondaż prezydencki
Brak komentarzy
Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wydawca nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodaj komentarz
Komentarze publikowane są dopiero po sprawdzeniu przez moderatora!